Project omschrijving

Dijkwoning

’s Hertogenbosch

Deze woning is een moderne dijkwoning in ’s Hertogenbosch. Deze door ECO architecten ontworpen woning is volledig afgestemd op de bijzondere locatie aan de maas. Essentieel in het ontwerp is het uitzicht over de Maas als ook de relatie met de achtertuin.

Deze woning met praktijkruimte beschikt over een interne lift van souterrain naar de eerste verdieping. De oplopende gevel benadrukt de bocht in de naastgelegen rivier. Door deze oplopende gevel ontstaat er in de woonkamer op de 1e verdieping een unieke beleving. Niet alleen het oplopende plafond maar tevens het overhoekse raam benadrukt de rivier waardoor er aan het woongedeelte een extra dimensie in beleving ontstaat.

De tweede grote opening in de voorgevel voorziet vanaf de eettafel voor uitzicht op de rivier dat als omkadering het prachtige landschap weergeeft.

De woonkamer wordt verder vormgegeven door de keuken die als een interieurstuk ruimte biedt aan een boekenkast en de open haard die als eyecatchers in ruimte zijn opgenomen. Op de eerste verdieping vormt het balkon de verbinding met de achtertuin van de woning.

Deze dijkwoning toont aan dat ECO architecten ingewikkelde en uitdagende locaties aangrijpt om te komen tot een architectonische vormgeving die verrast en perfect reageert op de kwaliteiten van de omgeving.

Uiteraard is deze All-Electric en nul-op-de-meter woning uitermate duurzaam gebouwd middels natuurlijke materialen en slimme installaties.

Dijkwoning

’s Hertogenbosch

Deze woning is een moderne dijkwoning in ’s Hertogenbosch. Deze door ECO architecten ontworpen woning is volledig afgestemd op de bijzondere locatie aan de maas. Essentieel in het ontwerp is het uitzicht over de Maas als ook de relatie met de achtertuin.

Deze woning met praktijkruimte beschikt over een interne lift van souterrain naar de eerste verdieping. De oplopende gevel benadrukt de bocht in de naastgelegen rivier. Door deze oplopende gevel ontstaat er in de woonkamer op de 1e verdieping een unieke beleving. Niet alleen het oplopende plafond maar tevens het overhoekse raam benadrukt de rivier waardoor er aan het woongedeelte een extra dimensie in beleving ontstaat.

De tweede grote opening in de voorgevel voorziet vanaf de eettafel voor uitzicht op de rivier dat als omkadering het prachtige landschap weergeeft.

De woonkamer wordt verder vormgegeven door de keuken die als een interieurstuk ruimte biedt aan een boekenkast en de open haard die als eyecatchers in ruimte zijn opgenomen. Op de eerste verdieping vormt het balkon de verbinding met de achtertuin van de woning.

Deze dijkwoning toont aan dat ECO architecten ingewikkelde en uitdagende locaties aangrijpt om te komen tot een architectonische vormgeving die verrast en perfect reageert op de kwaliteiten van de omgeving.

Uiteraard is deze All-Electric en nul-op-de-meter woning uitermate duurzaam gebouwd middels natuurlijke materialen en slimme installaties.

Bekijk ook deze projecten