Project omschrijving

Loft – Herbestemming timmerfabriek

Nijmegen

Herbestemming timmerfabriek woning

De voormalige timmerfabriek van de Gebr. Linders in de wijk Bottendaal te Nijmegen heeft een ware metamorfose ondergaan en is van een stoffige werkplaats getransformeerd tot een loft van formaat.

De timmerfabriek is volledig gestript waarbij er een grote imposante ruimte ontstond. In het ontwerp stond de kwaliteit van deze ruimte centraal. Hierbij zijn de karakteristieke betonnen kolommen en balken als ook de houten dakbalken en het dakbeschot onaangetast gebleven. Dit geeft de loft een stoer en eigen karakter. Als contrast is er een gebogen wand geplaatst die geleidelijk overgaat in de 8 meter lange keuken. Achter de gebogen wand is de hoofdslaapkamer met bad gelegen. Deze speciale keuken is door ons ontworpen en is gebouwd door een plaatselijke meubelmaker. De keuken vormt een belangrijk verbindend element in de grote loft zowel ruimtelijk als qua gebruik.

De zithoek is gelegen aan het pleintje voor het gebouw. Deze zithoek bevat een schuifpui die volledig in de buitenwand kan worden geschoven waardoor er op zomerse dagen een ware loggia ontstaat. Vanaf deze plek is het heerlijk genieten van de avondzon.

De tweede slaapkamer met badkamer is een halve verdieping lager gelegen en bevindt zich op het noordoosten van het gebouw. Voor deze ruime slaapkamer hebben wij op maat gemaakte kasten en badkamermeubels ontworpen.

Het ruimte dakterras maakt de loft compleet. Door de opengebroken achtergevel is het dakterras te bereiken via een brede houten trap. Deze trap blijkt tevens uitermate geschikt te zijn als zitplaats voor huiskamerconcerten.

Loft – Herbestemming timmerfabriek

Nijmegen

Herbestemming timmerfabriek woning

De voormalige timmerfabriek van de Gebr. Linders in de wijk Bottendaal te Nijmegen heeft een ware metamorfose ondergaan en is van een stoffige werkplaats getransformeerd tot een loft van formaat.

De timmerfabriek is volledig gestript waarbij er een grote imposante ruimte ontstond. In het ontwerp stond de kwaliteit van deze ruimte centraal. Hierbij zijn de karakteristieke betonnen kolommen en balken als ook de houten dakbalken en het dakbeschot onaangetast gebleven. Dit geeft de loft een stoer en eigen karakter. Als contrast is er een gebogen wand geplaatst die geleidelijk overgaat in de 8 meter lange keuken. Achter de gebogen wand is de hoofdslaapkamer met bad gelegen. Deze speciale keuken is door ons ontworpen en is gebouwd door een plaatselijke meubelmaker. De keuken vormt een belangrijk verbindend element in de grote loft zowel ruimtelijk als qua gebruik.

De zithoek is gelegen aan het pleintje voor het gebouw. Deze zithoek bevat een schuifpui die volledig in de buitenwand kan worden geschoven waardoor er op zomerse dagen een ware loggia ontstaat. Vanaf deze plek is het heerlijk genieten van de avondzon.

De tweede slaapkamer met badkamer is een halve verdieping lager gelegen en bevindt zich op het noordoosten van het gebouw. Voor deze ruime slaapkamer hebben wij op maat gemaakte kasten en badkamermeubels ontworpen.

Het ruimte dakterras maakt de loft compleet. Door de opengebroken achtergevel is het dakterras te bereiken via een brede houten trap. Deze trap blijkt tevens uitermate geschikt te zijn als zitplaats voor huiskamerconcerten.

Bekijk ook deze projecten