Project omschrijving

Meergeneratie villa

Vught

Dit ontwerp betreft een meergeneratie woning van drie bouwlagen te Vught. De opdrachtgevers zijn voornemens een meergeneratie woning te bouwen om in te kunnen spelen op de zorg die in de nabije toekomst noodzakelijk zal zijn voor de naaste familie.

Het ontwerp van de meergeneratiewoning bestaat uit twee zelfstandige woningen. Eén woning is gelijkvloers op de begane grond voor de ouders van de familie. De andere woning die verdeeld is over het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping.

De entrees van beide woningen zijn gelegen op de begane grond, lichtelijk verhoogd ten opzichte van het maaiveld. Deze verhoging is gewenst om het souterrain met slaapkamers, badkamer en speelkamer van daglicht te voorzien. De gelijkvloerse woning is in eerste instantie voorzien van een kleine trap met bordes maar de trap kan op termijn worden gewijzigd in een goed functionerende hellingbaan. De opdrachtgever kiest bewust voor de keuze van doorontwikkelen wanneer benodigd.

De gelijkvloerse woning is ingedeeld met de verblijfsruimten aan het zwembad, met uitzicht op de ruime tuin. De op het zuiden georiënteerde woning wordt voorzien van zonwering in het glas zodat de gewenste strakke vormgeving behouden blijft.

In het ontwerp van de ongelijkvloerse woning is aan de zuidzijde van het souterrain een groen talud opgenomen. Dit talud voorziet middels een grote schuifpui voor aansluiting bij de tuin als ook voor zonlicht in de hoofdslaapkamer. Op de begane grond bevindt zich een ruime leefkeuken met vide. Deze vide vormt een verbinding met de woonkamer en de werkkamer op de eerste verdieping. Door de gevelafwerking van de eerste verdieping in hout uit te voeren en als volume over te laten steken ontstaat er een interessant contrast met de in stucwerk uitgevoerde onderbouw.

Het casco van deze meergeneratie woning zal in een straalframe worden opgetrokken. De woning zal worden afgebouwd met biobased isolatie en bekledingsmaterialen als Isofloc, Pavatex, sedum daken en lokaal geproduceerde houten kozijnen. Daarnaast wordt deze woning All Electric uitgevoerd. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen op het platte dak.

Plattegronden

Meergeneratie villa

Vught

Dit ontwerp betreft een meergeneratie woning van drie bouwlagen te Vught. De opdrachtgevers zijn voornemens een meergeneratie woning te bouwen om in te kunnen spelen op de zorg die in de nabije toekomst noodzakelijk zal zijn voor de naaste familie.

Het ontwerp van de meergeneratiewoning bestaat uit twee zelfstandige woningen. Eén woning is gelijkvloers op de begane grond voor de ouders van de familie. De andere woning die verdeeld is over het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping.

De entrees van beide woningen zijn gelegen op de begane grond, lichtelijk verhoogd ten opzichte van het maaiveld. Deze verhoging is gewenst om het souterrain met slaapkamers, badkamer en speelkamer van daglicht te voorzien. De gelijkvloerse woning is in eerste instantie voorzien van een kleine trap met bordes maar de trap kan op termijn worden gewijzigd in een goed functionerende hellingbaan. De opdrachtgever kiest bewust voor de keuze van doorontwikkelen wanneer benodigd.

De gelijkvloerse woning is ingedeeld met de verblijfsruimten aan het zwembad, met uitzicht op de ruime tuin. De op het zuiden georiënteerde woning wordt voorzien van zonwering in het glas zodat de gewenste strakke vormgeving behouden blijft.

In het ontwerp van de ongelijkvloerse woning is aan de zuidzijde van het souterrain een groen talud opgenomen. Dit talud voorziet middels een grote schuifpui voor aansluiting bij de tuin als ook voor zonlicht in de hoofdslaapkamer. Op de begane grond bevindt zich een ruime leefkeuken met vide. Deze vide vormt een verbinding met de woonkamer en de werkkamer op de eerste verdieping. Door de gevelafwerking van de eerste verdieping in hout uit te voeren en als volume over te laten steken ontstaat er een interessant contrast met de in stucwerk uitgevoerde onderbouw.

Het casco van deze meergeneratie woning zal in een straalframe worden opgetrokken. De woning zal worden afgebouwd met biobased isolatie en bekledingsmaterialen als Isofloc, Pavatex, sedum daken en lokaal geproduceerde houten kozijnen. Daarnaast wordt deze woning All Electric uitgevoerd. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen op het platte dak.

Plattegronden

Bekijk ook deze projecten