Project omschrijving

Villa Oosterwold WL

Almere – Oosterwold

Villa Oosterwold is een uniek ruimtelijk ontwerp op een unieke locatie!

Voor dit landschappelijke kavel in Almere Oosterwold hebben wij deze karakteristieke biobased woning ontworpen. Uitgangspunt in het ontwerp is de wens van een asymmetrische woning met belangrijke zichtlijnen naar het rondom gelegen bos.

De relatie met de directe omgeving staat centraal in het ontwerp van de woning. De indeling komt voort uit de wens om de leefruimten aan de achtertuin te situeren. Middels grote gevelopeningen en de mee ontworpen pergola ontstaat een vloeiende overgang tussen de leefruimten binnen en buiten.

Architectonisch wordt de woning gekenmerkt door het asymmetrische rieten dak en de overige robuuste landelijke materialen. De gevels zijn voorzien van metselwerk in combinatie met houten gevelbekleding en een deels zichtbare houten constructie. De bijzondere uitsnede in de dakvorm is zo ontworpen dat deze in combinatie met de interne vide zorgdraagt voor een unieke ruimtelijkheid waarbij horizontale houten delen voor het glas zorgen voor de benodigde zonwering.

Ruimtelijk wordt de woning versterkt door de zichtlijnen waarbij het bos altijd zichtbaar is. Vanuit de entree als ook de centrale overloop op de verdieping is er een directe relatie met de tuin. Deze ruimtelijkheid wordt in de woonkamer versterkt middels de vide die verbonden is met de overloop op de eerste verdieping. Deze ruimtelijke relatie zorgt voor een sterkte cohesie en extra dimensie in de woning.

Oosterwold

Oosterwold is voor Nederlandse begrippen een bijzondere manier van gebiedsontwikkeling in de regio Almere en Zeewolde. Het groene agrarische gebied wordt volledig aan initiatiefnemers overgelaten. Door dit initiatief ontstaat een zelfvoorzienend organisch gebied waarin zelf-bouwers hun droom verwezenlijken.

“Oosterwolders bepalen niet alleen de eigen woning, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte.

Villa Oosterwold WL

Almere – Oosterwold

Villa Oosterwold is een uniek ruimtelijk ontwerp op een unieke locatie!

Voor dit landschappelijke kavel in Almere Oosterwold hebben wij deze karakteristieke biobased woning ontworpen. Uitgangspunt in het ontwerp is de wens van een asymmetrische woning met belangrijke zichtlijnen naar het rondom gelegen bos.

De relatie met de directe omgeving staat centraal in het ontwerp van de woning. De indeling komt voort uit de wens om de leefruimten aan de achtertuin te situeren. Middels grote gevelopeningen en de mee ontworpen pergola ontstaat een vloeiende overgang tussen de leefruimten binnen en buiten.

Architectonisch wordt de woning gekenmerkt door het asymmetrische rieten dak en de overige robuuste landelijke materialen. De gevels zijn voorzien van metselwerk in combinatie met houten gevelbekleding en een deels zichtbare houten constructie. De bijzondere uitsnede in de dakvorm is zo ontworpen dat deze in combinatie met de interne vide zorgdraagt voor een unieke ruimtelijkheid waarbij horizontale houten delen voor het glas zorgen voor de benodigde zonwering.

Ruimtelijk wordt de woning versterkt door de zichtlijnen waarbij het bos altijd zichtbaar is. Vanuit de entree als ook de centrale overloop op de verdieping is er een directe relatie met de tuin. Deze ruimtelijkheid wordt in de woonkamer versterkt middels de vide die verbonden is met de overloop op de eerste verdieping. Deze ruimtelijke relatie zorgt voor een sterkte cohesie en extra dimensie in de woning.

Oosterwold

Oosterwold is voor Nederlandse begrippen een bijzondere manier van gebiedsontwikkeling in de regio Almere en Zeewolde. Het groene agrarische gebied wordt volledig aan initiatiefnemers overgelaten. Door dit initiatief ontstaat een zelfvoorzienend organisch gebied waarin zelf-bouwers hun droom verwezenlijken.

“Oosterwolders bepalen niet alleen de eigen woning, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte.

Bekijk ook deze projecten