Project omschrijving

Levensloopbestendige Villa

Sambeek

Deze levensloopbestendige houtskeletbouw villa in het Noord-Brabantse Sambeek wordt gekenmerkt door een samenspel van volume, materiaal en kleurgebruik. De combinatie van architectonische elementen was het uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning. De woning is zorgvuldig ingepast in de locatie wat zich uit in het contrast tussen de voor- en achtergevel. Waar de voorgevel voorziet in privacy is de achtergevel door de toepassing van grote glazen puien zeer open van karakter waardoor de relatie van de woning met de tuin maximaal tot zijn recht komt.

De indeling van de woning komt voort uit de kwaliteiten van de locatie waarbij de leefruimten aan de tuin gesitueerd zijn. De luifel aan de achterzijde van de woning vormt daarbij een ruimtelijk verlengstuk van de binnenruimten. Hierdoor ontstaat een natuurlijke en geleidelijke overgang tussen de woonruimten en de tuin. Aan de voorzijde van de woning zijn de functionele ruimten en slaapkamers gesitueerd. Waarbij de voorgevel zo ontworpen is dat er voldoende privacy is voor de bewoners. In de woning worden de bovengenoemde ruimtes met een licht gebogen gang met elkaar verbonden. Deze licht gebogen wand maakt samen met het subtiele licht dat via het dak binnenkomt de gang tot een architectonisch element van de binnenruimte.

De architectuur van deze villa heeft een sterkte horizontale uitstraling door de verlengde carport aan de voorzijde van de woning. De lange grijze steen en de horizontale open houten gevelbekleding versterken dit effect waardoor er een bijzondere horizontale dynamiek in gevel ontstaat.

Levensloopbestendige Villa

Sambeek

Deze levensloopbestendige houtskeletbouw villa in het Noord-Brabantse Sambeek wordt gekenmerkt door een samenspel van volume, materiaal en kleurgebruik. De combinatie van architectonische elementen was het uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning. De woning is zorgvuldig ingepast in de locatie wat zich uit in het contrast tussen de voor- en achtergevel. Waar de voorgevel voorziet in privacy is de achtergevel door de toepassing van grote glazen puien zeer open van karakter waardoor de relatie van de woning met de tuin maximaal tot zijn recht komt.

De indeling van de woning komt voort uit de kwaliteiten van de locatie waarbij de leefruimten aan de tuin gesitueerd zijn. De luifel aan de achterzijde van de woning vormt daarbij een ruimtelijk verlengstuk van de binnenruimten. Hierdoor ontstaat een natuurlijke en geleidelijke overgang tussen de woonruimten en de tuin. Aan de voorzijde van de woning zijn de functionele ruimten en slaapkamers gesitueerd. Waarbij de voorgevel zo ontworpen is dat er voldoende privacy is voor de bewoners. In de woning worden de bovengenoemde ruimtes met een licht gebogen gang met elkaar verbonden. Deze licht gebogen wand maakt samen met het subtiele licht dat via het dak binnenkomt de gang tot een architectonisch element van de binnenruimte.

De architectuur van deze villa heeft een sterkte horizontale uitstraling door de verlengde carport aan de voorzijde van de woning. De lange grijze steen en de horizontale open houten gevelbekleding versterken dit effect waardoor er een bijzondere horizontale dynamiek in gevel ontstaat.

Bekijk ook deze projecten