Project omschrijving

Plant je Vlag VI

Nijmegen – Lent

Deze moderne woning kent een subtiele maar krachtige vormgeving in volume en detaillering. De woning heeft een herkenbare met sedum afgewerkte lessenaarskap waarbij de materialisatie van de daklijsten wordt doorgezet in beide zijgevels middels de slanke gevelbeplating. Deze subtiliteit in geveldetaillering wordt versterkt door het contrast met het witte stucwerk van de voor- en achtergevel. In zowel de voor- als achtergevel wordt de contour van de woning geaccentueerd middels de oplopende kozijnen en het verdiepte stucwerk. Het stucwerk in de voorgevel wordt overhoeks uitgevoerd waardoor er een helder accent wordt gelegd op de hoofdentree in de rechter zijgevel. Dit overhoekse accent werkt begeleidend voor het naastgelegen voet- en fietspad als entree van de achterliggende wijk. De hoogte van de rechter zijgevel wordt fraai geaccentueerd middels de hoge kozijnen en de toevoeging van vleermuiskokers als natuurplusvoorziening.

Intern wordt de woning gekenmerkt door een praktische indeling waarbij de begane grond een gescheiden woon- en werkomgeving kent. Aan de voorzijde van de woning is een praktijkruimte met eigen toilet en wachtruimte gesitueerd. Het kantoor is zo ingedeeld dat deze eenvoudig om te bouwen is naar een slaapkamer met aangelegen badkamer. Deze toepassing zorgt ervoor dat de woning in de toekomst eenvoudig levensloopbestendig gemaakt kan worden. De leefruimten met keuken, eet- en woonkamer zijn georiënteerd op de rustige achtertuin. De bovenverdieping kent drie ruime slaapkamers waarbij de 2 kinderkamers voorzien zijn van een speelse entresol in de nok van de woning.

Plant-je-Vlag VI is een moderne duurzame woning met subtiele maar interessante karakteristieke elementen!

Plant je Vlag VI

Nijmegen – Lent

Deze moderne woning kent een subtiele maar krachtige vormgeving in volume en detaillering. De woning heeft een herkenbare met sedum afgewerkte lessenaarskap waarbij de materialisatie van de daklijsten wordt doorgezet in beide zijgevels middels de slanke gevelbeplating. Deze subtiliteit in geveldetaillering wordt versterkt door het contrast met het witte stucwerk van de voor- en achtergevel. In zowel de voor- als achtergevel wordt de contour van de woning geaccentueerd middels de oplopende kozijnen en het verdiepte stucwerk. Het stucwerk in de voorgevel wordt overhoeks uitgevoerd waardoor er een helder accent wordt gelegd op de hoofdentree in de rechter zijgevel. Dit overhoekse accent werkt begeleidend voor het naastgelegen voet- en fietspad als entree van de achterliggende wijk. De hoogte van de rechter zijgevel wordt fraai geaccentueerd middels de hoge kozijnen en de toevoeging van vleermuiskokers als natuurplusvoorziening.

Intern wordt de woning gekenmerkt door een praktische indeling waarbij de begane grond een gescheiden woon- en werkomgeving kent. Aan de voorzijde van de woning is een praktijkruimte met eigen toilet en wachtruimte gesitueerd. Het kantoor is zo ingedeeld dat deze eenvoudig om te bouwen is naar een slaapkamer met aangelegen badkamer. Deze toepassing zorgt ervoor dat de woning in de toekomst eenvoudig levensloopbestendig gemaakt kan worden. De leefruimten met keuken, eet- en woonkamer zijn georiënteerd op de rustige achtertuin. De bovenverdieping kent drie ruime slaapkamers waarbij de 2 kinderkamers voorzien zijn van een speelse entresol in de nok van de woning.

Plant-je-Vlag VI is een moderne duurzame woning met subtiele maar interessante karakteristieke elementen!

Bekijk ook deze projecten