Ons team van ontwerpers en adviseurs hebben een breed scala aan verkenningen en ontwerponderzoeken uitgevoerd. Deze onderzoeken hebben we ondergebracht in E•LAB. Vanuit E•LAB initiëren en ondersteunen wij diverse studies naar duurzame en innovatieve ontwikkelingen binnen de gebouwde omgeving.

Biofilisch ontwerpen

Plant je Vlag IV - ECO architecten

Biofilisch ontwerpen is een ontwerpfilosofie waarbij de natuur als uitgangspunt dient. Wat kunnen we leren van de natuur en hoe kunnen we het toepassen in de gebouwde omgeving? Hoe verbinden we onze leefruimte met de natuur?

ECO architecten staat voor de toepassing van natuurlijke materialen, leef- en werkruimten met veel daglicht, een fris en gezond leefklimaat en een grote connectie met de omliggende natuur. In ieder project onderzoeken wij samen met onze opdrachtgevers de mogelijkheden om een leef- of werkomgeving te creëren voor mens en natuur. Dit uit zich in direct zichtbare elementen als organische gebouwelementen, natuurlijke ademende afwerkingen en de toevoeging van nestkasten maar ook onzichtbare bouwtechnische toepassingen.

Biomimicry

Door inspiratie op te doen van de natuur en te vertalen naar innovatieve oplossingen. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van klittenband dat is geïnspireerd door de klit plant. De vruchten van de klitplant zijn overdekt met kleine haakjes waarmee ze blijven hangen aan de vacht van dieren en kleding van mensen en op deze manier verspreid worden. Op de natuur gebaseerde architectuur weerspiegeld zich onder andere in ons Dromencentrum, Island of Light en verschillende ontwerpelementen in onze gebouwen.

ELAB PROJECTEN

Libelle

Libelle tekst door Marco

Parking Solar

Solar project is een initiatief in samenwerking met Parking Solar

Oude Meesters

Solar project is een initiatief in samenwerking met Parking Solar

Zonnelint

tekst door Marco

Cultureel Centrum Vasim

Vasim tekst door Marco

Arcadie

Arcadie tekst door Marco
Canon van Nederland

Canon van Nederland

Canon tekst door Marco
ECO architecten logo wit

Benieuwd wat wij voor

u kunnen betekenen?