Onze FILOSOFIE

ECO architecten is ervan overtuigd dat architectuur moet bijdragen aan het leven van de mens, het dier en de natuur. Wij streven ernaar om met ieder project onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Of het nu wonen, werken of recreëren betreft!

Wij werken dan ook met materialen die passen in de circulaire economie waarbij wij uitgaan van damp-open constructies. Damp-open constructies zorgen namelijk voor een prettig en comfortabel binnenklimaat. Naast de volledig recyclebare of hergroeibare materialen passen we technieken toe die bijdragen aan een verbetering van de biodiversiteit rondom onze gebouwen. Naast voorzieningen als nestkasten voor vleermuizen of sedumdaken maken wij gebruik van duurzame installaties. Wij werken onder andere met zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen, pelletketels en warmte terugwin installaties.

Al deze onderdelen en eigenschappen brengen wij samen met uw wensen en eisen. Dit resulteert in de architectuur die passend is voor uw specifieke project en locatie.

ECO architecten ontwerpt hoogwaardige nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten. Wij combineren moderne eigentijdse architectuur met kwalitatieve en duurzame materialen.

ECO architecten logo wit

Benieuwd wat wij voor

u kunnen betekenen?