Project omschrijving

Villa Zandsepad

Nijmegen – Lent

Een sculpturale villa met uitzicht over de Lentse Plas. Een villa die zowel privacy als de beleving aan het water in zich verenigd. De unieke locatie aan het water vlakbij Nijmegen is het uitgangspunt geworden voor de architectuur van de woning.

De woning kenmerkt zich door het contrast in de voor- en achtergevel. Waar de voorgevel een gesloten karakter heeft voor de privacy en het weren van de zon is de achtergevel door de toepassing van grote glazen puien heel open van karakter. Door de glazen puien in de achtergevel komt de relatie van de woning met de tuin en het water maximaal tot zijn recht. Het asymmetrische sculpturale dak geeft de woning daarbij een unieke uitstraling die zichtbaar is in zowel het exterieur als het interieur.

De indeling van de woning is voortgekomen uit de situatie. De leefruimten als woonkamer en keuken op de begane grond als ook de zitkamer op de 1e verdieping zijn zo gesitueerd dat deze uitkijken over het water. De vide aan de waterzijde maakt het geheel extra ruimtelijk. Aan de straatzijde zijn de meer functionele ruimten als entree, garage, toilet en bijkeuken gesitueerd. Hierdoor wordt de privacy op een functionele wijze vormgegeven.

De woning wordt gebouwd in een grijze langwerpige steen die zorgt voor een horizontale belijning. De verticale houten geveldelen op de begane grond zorgen vervolgens voor verfijnde dynamiek in de gevel. De ranke zwarte kozijnen maken het geheel af. Het dak dat een belangrijk onderdeel vormt van de architectuur wordt in zijn geheel voorzien van zonnepanelen met opmaat gemaakte glazen reststroken.

De biobased en energie neutrale woning is als een parel aan de Lentse Plas.

Villa Zandsepad

Nijmegen – Lent

Een sculpturale villa met uitzicht over de Lentse Plas. Een villa die zowel privacy als de beleving aan het water in zich verenigd. De unieke locatie aan het water vlakbij Nijmegen is het uitgangspunt geworden voor de architectuur van de woning.

De woning kenmerkt zich door het contrast in de voor- en achtergevel. Waar de voorgevel een gesloten karakter heeft voor de privacy en het weren van de zon is de achtergevel door de toepassing van grote glazen puien heel open van karakter. Door de glazen puien in de achtergevel komt de relatie van de woning met de tuin en het water maximaal tot zijn recht. Het asymmetrische sculpturale dak geeft de woning daarbij een unieke uitstraling die zichtbaar is in zowel het exterieur als het interieur.

De indeling van de woning is voortgekomen uit de situatie. De leefruimten als woonkamer en keuken op de begane grond als ook de zitkamer op de 1e verdieping zijn zo gesitueerd dat deze uitkijken over het water. De vide aan de waterzijde maakt het geheel extra ruimtelijk. Aan de straatzijde zijn de meer functionele ruimten als entree, garage, toilet en bijkeuken gesitueerd. Hierdoor wordt de privacy op een functionele wijze vormgegeven.

De woning wordt gebouwd in een grijze langwerpige steen die zorgt voor een horizontale belijning. De verticale houten geveldelen op de begane grond zorgen vervolgens voor verfijnde dynamiek in de gevel. De ranke zwarte kozijnen maken het geheel af. Het dak dat een belangrijk onderdeel vormt van de architectuur wordt in zijn geheel voorzien van zonnepanelen met opmaat gemaakte glazen reststroken.

De biobased en energie neutrale woning is als een parel aan de Lentse Plas.

Bekijk ook deze projecten