Kapschuur EcoPark

Gendt

Kapschuur EcoPark Gendt

EcoPark ‘De Kapel’ Gendt

EcoPark Gendt is een initiatief van Gendt Vooruit en Stichting Lingewaard Natuurlijk. Het doel van het park is het verbinden van de Gendtse gemeenschap met de natuur waarbinnen educatie een belangrijk speerpunt zal zijn.

Op het park wordt onder andere gerealiseerd:
– Kapschuur voor onderzoek en educatieve doeleinden
– Buitenleslokaal
– Schoolmoestuinen voor de Gendtse basisscholen
– Moestuinen voor Gendtse particulieren
– Wijngaard
– Tiny forest
– Fruitboomgaard
– Natuurspeelplaats
– Insectenhotel
– Vlinder-/kruidentuin

EcoPark De Kapel Gendt

Verder zal het terrein op natuurlijke wijze worden ingericht met een diversiteit van bomen, struiken en planten. Zo zullen er natuurlijke heggen als afscheiding tussen de deelgebieden komen, en wordt het terrein naast het tiny forest en de kruidentuin op diverse plekken ingezaaid met zeer ruime bloemenmengsels voor stimulering van het insectenleven. Het EcoPark zal een schoolvoorbeeld worden van een gezond biodivers ecosysteem.

Kapschuur EcoPark Gendt

De Kapschuur

ECO architecten is door de werkgroep EcoPark Gendt gevraagd om de wensen voor de ‘kapschuur’ te vertalen in een duurzaam en veelzijdig verzamelgebouw. De kapschuur zal onder andere worden gebruikt worden voor het ontvangen van bezoekers ten behoeve van onderzoek en educatie maar is ook zo ontworpen dat de vrijwilligers op de veranda beschut samen een kopje koffie kunnen drinken. ‘Verbinding’ staat ook in het ontwerp van de kapschuur voorop. Het gebouw zal biobased met een houtskeletbouw bouwsysteem worden gerealiseerd met zo veel mogelijk natuurlijke en hergroeibare grondstoffen.

Naar verwachting zal de kapschuur in 2025 tijdens de derde fase van het park gebouwd worden.

Meer informatie over de ontwikkelingen is te vinden op de website van het EcoPark ‘De Kapel’ Gendt.

Plattegrond

Inrichtingsplan EcoPark

In samenwerking met

Gendt Vooruit
Lingewaard natuurlijk

Impressies