Nieuwbouw Schuurwoning

Groesbeek

Een landelijke schuurwoning van hout met uitzicht op natuurgebied Sint-Jansberg!
Robuust, landelijk en een optimale beleving van de omgeving.

Op een prachtige locatie in het open landschap hebben wij deze landelijke schuurwoning ontworpen. De schuurwoning wordt gerealiseerd op een herontwikkelingslocatie van een voormalig agrarisch bedrijfsgebouw. Het ontwerp van de woning is bescheiden en komt in verschijningsvorm (langwerpig, één laag met kap) overeen met de contour van de voormalige veeschuur. Landschappelijk wordt de woning opgenomen in het glooiende landschap en zelfs gedeeltelijk voorzien van een bloemrijk grasland als onderdeel van het Gelders Natuurnetwerk!

De woning is van binnen naar buiten ontworpen met het uitzicht op het omliggende landschap als uitgangspunt. Iedere ruimte voorziet in een eigen beleving van de omgeving. De voorzijde van de woning is voorzien van selectieve openingen zodat er vanaf de straat beperkte inkijk in de woning is. Vanuit de woning kijk je echter prachtig van je af over het glooiende landschap.
In het ontwerp van de schuurwoning is de horizontaliteit direct herkenbaar door het eenduidige volume waarbij de horizontalitiet extra wordt versterkt door de dakoverstekken en de metselwerk plint in Kempische uitvoering. Naast de metselwerk plint kent de woning verduurzaamde houten gevelbekleding die zowel horizontaal als verticaal wordt uitgevoerd. Deze speelse combinatie versterkt de horizontaliteit in de langgevels en de verticaliteit in de kopgevel. Door deze combinatie van materialen binnen het eenduidige volume kent deze schuurwoning een robuust en landelijk karakter en past volledig in deze landschappelijke omgeving!