Transformatie jaren ’20 woonhuis

Elst (Utrecht)

Aan de rand van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug heeft ECO architecten het ontwerp gemaakt voor de transformatie, verduurzaming en uitbreiding van deze jaren ’20 woning. De oorspronkelijke woning was voorzien van een karakteristieke mansardekap, echter is deze kapvorm bij een verbouwing in de jaren ’60 aangepast naar de huidige situatie.

Met de transformatie van het woonhuis brengen we de karakteristieke mansardekap weer in het ontwerp terug. Tevens wordt een hoogwaardig na-isolatiesysteem op de bestaande gevel aangebracht en voorzien van nieuwe kozijnen. De schil van de woning wordt afgemaakt met een nieuwe geïsoleerde begane grondvloer waardoor de woning energetisch gelijkwaardig wordt aan de huidige nieuwbouwnormen!

Aan de achterzijde van de woning zal een houtskeletbouw uitbreiding worden gerealiseerd waarbij de zit- en eetkamer een prachtig uitzicht hebben op de tuin en de achterliggende Utrechtse Heuvelrug.

Het na-isolatiesysteem van de bestaande woning zal worden afgewerkt met steenstrips. Daarentegen zal de uitbreiding van de woning uitgevoerd worden met zwart houten gevelbekleding en zorgt er met zijn hedendaagse uitstraling voor dat de hoofdwoning weer geheel tot zijn recht komt!

Transformatie jaren ’20 woonhuis

Elst (Utrecht)

Aan de rand van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug heeft ECO architecten het ontwerp gemaakt voor de transformatie, verduurzaming en uitbreiding van deze jaren ’20 woning. De oorspronkelijke woning was voorzien van een karakteristieke mansardekap, echter is deze kapvorm bij een verbouwing in de jaren ’60 aangepast naar de huidige situatie.

Met de transformatie van het woonhuis brengen we de karakteristieke mansardekap weer in het ontwerp terug. Tevens wordt een hoogwaardig na-isolatiesysteem op de bestaande gevel aangebracht en voorzien van nieuwe kozijnen. De schil van de woning wordt afgemaakt met een nieuwe geïsoleerde begane grondvloer waardoor de woning energetisch gelijkwaardig wordt aan de huidige nieuwbouwnormen!

Aan de achterzijde van de woning zal een houtskeletbouw uitbreiding worden gerealiseerd waarbij de zit- en eetkamer een prachtig uitzicht hebben op de tuin en de achterliggende Utrechtse Heuvelrug.

Het na-isolatiesysteem van de bestaande woning zal worden afgewerkt met steenstrips. Daarentegen zal de uitbreiding van de woning uitgevoerd worden met zwart houten gevelbekleding en zorgt er met zijn hedendaagse uitstraling voor dat de hoofdwoning weer geheel tot zijn recht komt!