16 appartementen ‘Vrijheid’

Weurt

Op de locatie waar vroeger basisschool De Ruyter stond is de nieuwbouw van 16 sociale levensloopgeschikte appartementen gerealiseerd naar ontwerp van ECO architecten.

Het appartementengebouw kenmerkt zich als een alzijdig ontwerp waarbij middels subtiele ingrepen de gevelaanzichten esthetisch passend in de omgeving zijn vormgegeven. De toegangsweg naar het gebouw is gelegen aan de Bevrijdingsstraat waarbij de toegang tot de appartementen vanaf het achter terrein plaatsvindt. Het appartementengebouw is gebaseerd op een galerijtypologie met een centraal trappenhuis en een droogloop op de bovenste verdieping. Deze droogloop heeft een subtielere uitstraling ten opzichte van de galerijen dankzij het accent van de schuine kolommen in combinatie met de versmalde dakplaat.

De alzijdigheid van het gebouw komt voort vanuit de detaillering van metselwerk en gerichte gevelopeningen. Het metselwerk is uitgevoerd in 2 kleurtypen, de plint en het centrale trappenhuis worden uitgevoerd met een donkerdere steen waardoor het zwaartepunt op de plint en het accent op het verhoogde trappenhuis komt te liggen, daarnaast is de opbouw van de bovenste twee appartementenlagen in een lichtere steen bedacht waardoor het ontwerp in kleur en uitstraling passend is in de omgeving. In de detaillering van het metselwerk komt tevens een subtiele verdeling terug. De verdiepingen worden onderscheiden middels een horizontale band in verticaal metselwerk waardoor de horizontale oriëntatie van het volume wordt versterkt. Het verticale metselwerk komt repeterend terug en vormt tevens de kroon op de bovenste bouwlaag.

De bouw is uitgevoerd middels een conceptueel hybride bouwsysteem waarmee de prefab constructie en gevelelementen in de fabriek geproduceerd worden en de bouwtijd aanzienlijk is verkort.

Opdrachtgever
Woningcorporatie Woonwaarts

Aannemer
Plegt-Vos

16 appartementen ‘Vrijheid’

Weurt

Op de locatie waar vroeger basisschool De Ruyter stond is de nieuwbouw van 16 sociale levensloopgeschikte appartementen gerealiseerd naar ontwerp van ECO architecten.

Het appartementengebouw kenmerkt zich als een alzijdig ontwerp waarbij middels subtiele ingrepen de gevelaanzichten esthetisch passend in de omgeving zijn vormgegeven. De toegangsweg naar het gebouw is gelegen aan de Bevrijdingsstraat waarbij de toegang tot de appartementen vanaf het achter terrein plaatsvindt. Het appartementengebouw is gebaseerd op een galerijtypologie met een centraal trappenhuis en een droogloop op de bovenste verdieping. Deze droogloop heeft een subtielere uitstraling ten opzichte van de galerijen dankzij het accent van de schuine kolommen in combinatie met de versmalde dakplaat.

De alzijdigheid van het gebouw komt voort vanuit de detaillering van metselwerk en gerichte gevelopeningen. Het metselwerk is uitgevoerd in 2 kleurtypen, de plint en het centrale trappenhuis worden uitgevoerd met een donkerdere steen waardoor het zwaartepunt op de plint en het accent op het verhoogde trappenhuis komt te liggen, daarnaast is de opbouw van de bovenste twee appartementenlagen in een lichtere steen bedacht waardoor het ontwerp in kleur en uitstraling passend is in de omgeving. In de detaillering van het metselwerk komt tevens een subtiele verdeling terug. De verdiepingen worden onderscheiden middels een horizontale band in verticaal metselwerk waardoor de horizontale oriëntatie van het volume wordt versterkt. Het verticale metselwerk komt repeterend terug en vormt tevens de kroon op de bovenste bouwlaag.

De bouw is uitgevoerd middels een conceptueel hybride bouwsysteem waarmee de prefab constructie en gevelelementen in de fabriek geproduceerd worden en de bouwtijd aanzienlijk is verkort.

Opdrachtgever
Woningcorporatie Woonwaarts

Aannemer
Plegt-Vos