Project omschrijving

Villa Plant je Vlag IV

Nijmegen – Lent

Villa Plant je Vlag IV is een duurzame All Electric woning in de zelfbouwwijk Plant je Vlag te Lent (Nijmegen). De woning markeert op fraaie wijze de stedenbouwkundige ligging in de wijk. Enerzijds door de ronde vorm van de woning, anderzijds door de oplopende gevellijn die nog extra gemarkeerd wordt door het overhoekse raam op de westelijke kopgevel. De antracietkleurige onderbouw is aan de westelijke zijde licht verlengt ten opzichte van de bovenbouw. Dit zorgt ervoor dat op de 1e verdieping een kleine daktuin gerealiseerd kan worden.

Door de ronde voorgevel en achtergevel die op de begane grond ook deels geknikt is ontstaat er een bijzonder ruimtelijke plattegrond. Een plattegrond die zich oriënteert op de tuin en tegelijkertijd de gewenste beschutting biedt richting de straat. Openheid versus geborgenheid. De geknikte achtergevel biedt op de begane grond ruimte aan de pergola die op zo’n manier ontworpen is dat het wordt beschouwd als een permanent onderdeel van het huis.

De gebogen wanden in de woning zorgen voor een bijzonder zachte uitstraling en geven de ruimten hun eigen specifieke karakters. Door het hoge plafond van de hoofdslaapkamer ontstaat er een bijzondere ruimtelijkheid in de kamer en wordt er een accent in de gevel bewerkstelligd.

De woning wordt geconstrueerd op basis van een houtskeletbouwsysteem wat een grote bijdrage levert aan het duurzame karakter. De gevelisolatie is waar mogelijk biobased. De antraciet kleurige bakstenen gevels worden gemetseld met een zogenoemde Beeksteen, dit is een smallere steen die niet alleen beter verwerkbaar is maar deze steen is ook duurzamer door de geringe dikte van slechts 6 cm. Het voegwerk wordt ook in antraciet uitgevoerd om een fraaie egale wand te creëren.

Aannemer
Groenhart Houtskeletbouw BV

Villa Plant je Vlag IV

Nijmegen – Lent

Villa Plant je Vlag IV is een duurzame All Electric woning in de zelfbouwwijk Plant je Vlag te Lent (Nijmegen). De woning markeert op fraaie wijze de stedenbouwkundige ligging in de wijk. Enerzijds door de ronde vorm van de woning, anderzijds door de oplopende gevellijn die nog extra gemarkeerd wordt door het overhoekse raam op de westelijke kopgevel. De antracietkleurige onderbouw is aan de westelijke zijde licht verlengt ten opzichte van de bovenbouw. Dit zorgt ervoor dat op de 1e verdieping een kleine daktuin gerealiseerd kan worden.

Door de ronde voorgevel en achtergevel die op de begane grond ook deels geknikt is ontstaat er een bijzonder ruimtelijke plattegrond. Een plattegrond die zich oriënteert op de tuin en tegelijkertijd de gewenste beschutting biedt richting de straat. Openheid versus geborgenheid. De geknikte achtergevel biedt op de begane grond ruimte aan de pergola die op zo’n manier ontworpen is dat het wordt beschouwd als een permanent onderdeel van het huis.

De gebogen wanden in de woning zorgen voor een bijzonder zachte uitstraling en geven de ruimten hun eigen specifieke karakters. Door het hoge plafond van de hoofdslaapkamer ontstaat er een bijzondere ruimtelijkheid in de kamer en wordt er een accent in de gevel bewerkstelligd.

De woning wordt geconstrueerd op basis van een houtskeletbouwsysteem wat een grote bijdrage levert aan het duurzame karakter. De gevelisolatie is waar mogelijk biobased. De antraciet kleurige bakstenen gevels worden gemetseld met een zogenoemde Beeksteen, dit is een smallere steen die niet alleen beter verwerkbaar is maar deze steen is ook duurzamer door de geringe dikte van slechts 6 cm. Het voegwerk wordt ook in antraciet uitgevoerd om een fraaie egale wand te creëren.

Aannemer
Groenhart Houtskeletbouw BV

Bekijk ook deze projecten