Project omschrijving

Uitbreiding Villa Z

Amsterdam

Deze moderne villa in de omgeving van Amsterdam is uitgebreid met een 2-laagse biobased opbouw. De opdrachtgever sprak vooraf de wens uit om een uitbreiding te realiseren die in stijl en uitstraling aansluit bij de eigentijdse kubistische stijl van de woning. In het ontwerp hebben we de karakteristieke horizontale belijning van de bestaande woning op eigen wijze vertaald in het nieuwe ontwerp. Deze belijning vormt samen met het witte stucwerk, de grote raampartijen en de minimalistische detaillering de essentie van de uitbreiding.

Het ontwerp voorziet de woning van circa 160 m² extra woonruimte. De uitbreiding bevat onder meer 4 slaapkamers, badkamer en een berging. Deze ruimten zijn verbonden middels een riant trappenhuis welke voorzien is van een fraaie sculpturale trap. Iedere ruimte is met zorg ontworpen. Het ontwerp voorziet iedere slaapkamer van een eigen vormgeving met inbouwkasten en grote raampartijen met ieder een uniek uitzicht. 

In de vormgeving van het exterieur vormt de 2e verdieping dankzij de grote glaspartijen en haar ‘zwevende’ dakrand de kroon op de woning. Zowel wij als architect, de opdrachtgevers en andere betrokkenen zijn erg enthousiast over het resultaat.

Het ontwerp van deze uitbreiding is gerealiseerd in samenwerking met Studio Hercules.

Aannemer
Beemster Bouwers

Fotografie
Ayelt van Veen & Maarten Hercules

Woning Plant je Vlag I

Nijmegen

Deze moderne villa in de omgeving van Amsterdam is uitgebreid met een 2-laagse biobased opbouw. De opdrachtgever sprak vooraf de wens uit om een uitbreiding te realiseren die in stijl en uitstraling aansluit bij de eigentijdse kubistische stijl van de woning. In het ontwerp hebben we de karakteristieke horizontale belijning van de bestaande woning op eigen wijze vertaald in het nieuwe ontwerp. Deze belijning vormt samen met het witte stucwerk, de grote raampartijen en de minimalistische detaillering de essentie van de uitbreiding.

Het ontwerp voorziet de woning van circa 160 m² extra woonruimte. De uitbreiding bevat onder meer 4 slaapkamers, badkamer en een berging. Deze ruimten zijn verbonden middels een riant trappenhuis welke voorzien is van een fraaie sculpturale trap. Iedere ruimte is met zorg ontworpen. Het ontwerp voorziet iedere slaapkamer van een eigen vormgeving met inbouwkasten en grote raampartijen met ieder een uniek uitzicht. 

In de vormgeving van het exterieur vormt de 2e verdieping dankzij de grote glaspartijen en haar ‘zwevende’ dakrand de kroon op de woning. Zowel wij als architect, de opdrachtgevers en andere betrokkenen zijn erg enthousiast over het resultaat.

Het ontwerp van deze uitbreiding is gerealiseerd in samenwerking met Studio Hercules.

Aannemer
Beemster Bouwers

Fotografie
Ayelt van Veen & Maarten Hercules

Bekijk ook deze projecten