Project omschrijving

Villa Pelseland

Nijmegen – Lent

Villa Pelseland is een All Electric houtskeletbouw woning op steenworp afstand van de Lentse Plas te Lent. Nabij dit fraaie natuurwater wordt deze villa in landelijke stijl gerealiseerd waarbij wonen en werken gecombineerd wordt. Dit resulteert in een woning waarbij het kantoor aan de straatzijde gesitueerd is. Aan de achterzijde van de woning blijft de privacy gewaarborgd.

De leefruimten als de keuken en de woonkamer zijn zuid georiënteerd en staan door de grote glazen pui in direct contact met de tuin. De woonkamer en de keuken worden van elkaar gescheiden door een haard die zowel de keuken als de woonkamer van warmte en sfeer voorziet. De keuken en een deel van de woonkamer zijn onderdeel van de hoge vide die doorloopt tot de kap van de woning. Hierdoor ontstaat er een unieke ruimtelijke beleving in de leefruimten. Te midden van de woning zijn de bijkeuken en de technische ruimte gelegen, deze zorgen voor een efficiënte plattegrond waarbij de keuken, de bijkeuken, de garage en de entree op een functionele manier op elkaar aansluiten. Bij binnenkomst zorgt de gebogen wand voor een natuurlijke overgang van entree naar leefruimte.

De welloze eiken trap in de woonkamer vormt de ontsluiting naar de verdieping waar drie slaapkamers zijn gevestigd. De hoofdslaapkamer is daarbij voorzien van een inloopkast en een inpandig balkon. Verder is de verdieping voorzien van een ruime badkamer met douche en badvoorziening.

De woning wordt geconstrueerd op basis van een houtskeletbouwsysteem wat een grote bijdrage levert aan het duurzame karakter. De woning wordt geïsoleerd op basis van het milieuvriendelijke Isofloc materiaal wat een dampopen woning tot gevolg heeft. Dit levert een gezond en prettig binnenklimaat op. Qua installaties wordt er voorzien in een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning en een lucht-water warmte pomp. Op de schuur worden zonnepanelen geplaatst die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is.

De woning kenmerkt zich door de landelijke stijl waarbij de houten gevelbekleding aan de voorzijde, de grote pui met houten zonwering aan de achterzijde en de vide in het leefgedeelte zeer kenmerkend zijn.

Aannemer
Gommers Nijmegen

Plattegronden

Timelapse bouw

Villa Pelseland

Nijmegen – Lent

Villa Pelseland is een All Electric houtskeletbouw woning op steenworp afstand van de Lentse Plas te Lent. Nabij dit fraaie natuurwater wordt deze villa in landelijke stijl gerealiseerd waarbij wonen en werken gecombineerd wordt. Dit resulteert in een woning waarbij het kantoor aan de straatzijde gesitueerd is. Aan de achterzijde van de woning blijft de privacy gewaarborgd.

De leefruimten als de keuken en de woonkamer zijn zuid georiënteerd en staan door de grote glazen pui in direct contact met de tuin. De woonkamer en de keuken worden van elkaar gescheiden door een haard die zowel de keuken als de woonkamer van warmte en sfeer voorziet. De keuken en een deel van de woonkamer zijn onderdeel van de hoge vide die doorloopt tot de kap van de woning. Hierdoor ontstaat er een unieke ruimtelijke beleving in de leefruimten. Te midden van de woning zijn de bijkeuken en de technische ruimte gelegen, deze zorgen voor een efficiënte plattegrond waarbij de keuken, de bijkeuken, de garage en de entree op een functionele manier op elkaar aansluiten. Bij binnenkomst zorgt de gebogen wand voor een natuurlijke overgang van entree naar leefruimte.

De welloze eiken trap in de woonkamer vormt de ontsluiting naar de verdieping waar drie slaapkamers zijn gevestigd. De hoofdslaapkamer is daarbij voorzien van een inloopkast en een inpandig balkon. Verder is de verdieping voorzien van een ruime badkamer met douche en badvoorziening.

De woning wordt geconstrueerd op basis van een houtskeletbouwsysteem wat een grote bijdrage levert aan het duurzame karakter. De woning wordt geïsoleerd op basis van het milieuvriendelijke Isofloc materiaal wat een dampopen woning tot gevolg heeft. Dit levert een gezond en prettig binnenklimaat op. Qua installaties wordt er voorzien in een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning en een lucht-water warmte pomp. Op de schuur worden zonnepanelen geplaatst die ervoor zorgen dat de woning energieneutraal is.

De woning kenmerkt zich door de landelijke stijl waarbij de houten gevelbekleding aan de voorzijde, de grote pui met houten zonwering aan de achterzijde en de vide in het leefgedeelte zeer kenmerkend zijn.

Aannemer
Gommers Nijmegen

Timelapse bouw

Bekijk ook deze projecten