Project omschrijving

Woning Plant je Vlag I

Nijmegen – Lent

Woning Plant je Vlag I is een houtskeletbouw woning met inpandig garage en atelier gelegen aan de boomgaard in de zelfbouwwijk Plant je Vlag te Lent (Nijmegen).

De indeling van de woning is afgestemd op een Zuid oriëntatie. Hierdoor is een lichte woning ontstaan waarbij alle verblijfsruimte, woon- eetkamer, keuken en de slaapkamers aan de zuidgevel gelegen zijn. De garage en het atelier zijn op het Noorden gesitueerd. Hierdoor krijgt het atelier zijn specifieke lichtinval wat het prettig maakt om in deze ruimte te werken.

De 5 kamerwoning met atelier kent bij binnenkomst een gebogen wand. Deze wand verbreedt de hal vanaf de entree waardoor de ruimte als uitnodigend ervaren wordt. In het woongedeelte werkt deze gebogen wand als een natuurlijke overgang tussen keuken en zitkamer. De dubbele deuren in de Zuidgevel zorgen voor een mooie verbinding tussen de tuin en het woongedeelte. Op de verdieping is gekozen voor een functionele indeling van de kamers waarbij met name het riante atelier opvalt. Dit atelier heeft met zijn kenmerkende verspringende ramen in de noordgevel en het overhoekse raam in de westgevel een grote meerwaarde voor de woning.

De buitengevel is bekleed met Douglas planken van Nederlandse bodem. Deze houten gevelafwerking is zo uitgevoerd dat die specifiek zorgt draagt voor een fraaie verfijning in het gevelbeeld. De Zuidgevel beschikt over een tweetal zonweringen, een pergola op de begane grond en verschuifbare houten luiken in een stalen kader op de verdieping. Deze voorzieningen zorgen voor de nodige schaduw in de zomerdag.

Op het platte dak zijn zonnepanelen geplaatst die door de platte uitvoering niet zichtbaar zijn in de omgeving. Deze panelen en de uitvoering in houtskeletbouw zorgen ervoor dat deze woning een flinke stap heeft gemaakt in de duurzame ambities.

Plattegronden

Gevelbeeld

Doordat de villa grotendeels ontwikkeld is wordt het gewenste gevelbeeld steeds verder zichtbaar. Door het unieke patroon in het houtwerk is het schaduweffect van de afwerking duidelijk te zien.

Woning Plant je Vlag I

Nijmegen – Lent

Woning Plant je Vlag I is een houtskeletbouw woning met inpandig garage en atelier gelegen aan de boomgaard in de zelfbouwwijk Plant je Vlag te Lent (Nijmegen).

De indeling van de woning is afgestemd op een Zuid oriëntatie. Hierdoor is een lichte woning ontstaan waarbij alle verblijfsruimte, woon- eetkamer, keuken en de slaapkamers aan de zuidgevel gelegen zijn. De garage en het atelier zijn op het Noorden gesitueerd. Hierdoor krijgt het atelier zijn specifieke lichtinval wat het prettig maakt om in deze ruimte te werken.

De 5 kamerwoning met atelier kent bij binnenkomst een gebogen wand. Deze wand verbreedt de hal vanaf de entree waardoor de ruimte als uitnodigend ervaren wordt. In het woongedeelte werkt deze gebogen wand als een natuurlijke overgang tussen keuken en zitkamer. De dubbele deuren in de Zuidgevel zorgen voor een mooie verbinding tussen de tuin en het woongedeelte. Op de verdieping is gekozen voor een functionele indeling van de kamers waarbij met name het riante atelier opvalt. Dit atelier heeft met zijn kenmerkende verspringende ramen in de noordgevel en het overhoekse raam in de westgevel een grote meerwaarde voor de woning.

De buitengevel is bekleed met Douglas planken van Nederlandse bodem. Deze houten gevelafwerking is zo uitgevoerd dat die specifiek zorgt draagt voor een fraaie verfijning in het gevelbeeld. De Zuidgevel beschikt over een tweetal zonweringen, een pergola op de begane grond en verschuifbare houten luiken in een stalen kader op de verdieping. Deze voorzieningen zorgen voor de nodige schaduw in de zomerdag.

Op het platte dak zijn zonnepanelen geplaatst die door de platte uitvoering niet zichtbaar zijn in de omgeving. Deze panelen en de uitvoering in houtskeletbouw zorgen ervoor dat deze woning een flinke stap heeft gemaakt in de duurzame ambities.

Plattegronden

Gevelbeeld

Doordat de villa grotendeels ontwikkeld is wordt het gewenste gevelbeeld steeds verder zichtbaar. Door het unieke patroon in het houtwerk is het schaduweffect van de afwerking duidelijk te zien.

Bekijk ook deze projecten