Verbouwing & uitbreiding woonhuis

Nieuw-Bergen (L)

Onze opdrachtgevers werden verliefd op het karakter en de locatie van deze ’59 bungalow in Noord-Limburg. De woning zelf was echter gedateerd en voldeed niet meer aan de ruimtelijke en duurzame ambitie van de bewoners. Hierdoor ontstond de wens om de woning te renoveren en uit te breiden voor extra woonruimte waarbij het de nadrukkelijke wens van de opdrachtgever was dat het vooraanzicht en karakter van de bestaande woning behouden bleef.

BESTAANDE WONING

Vanwege de beperkte ruimte in de bestaande woning is ervoor gekozen om de woning te voorzien van een nieuwe geïsoleerde spouwmuur. De begane grondvloer zal worden vervangen door een geïsoleerd vloersysteem in combinatie met vloerverwarming. Verder zal het dak worden verhoogd zodat ook de verdieping bruikbaar wordt voor 2 extra (slaap)kamers.

Naast de renovatie en verduurzaming van de bestaande woning was er ook de wens om de woonruimte te vergroten en de relatie met de tuin te optimaliseren. Dit is gedaan door een nieuwe ‘vleugel’ te realiseren waarbinnen de open keuken en woonkamer volledig op de tuin georiënteerd zijn. De uitbreiding zal worden opgebouwd middels een prefab biobased houtskeletbouwsysteem en worden afgewerkt met Bamboe gevelbekleding.

De woning zal worden voorzien van een bodem warmtepomp en worden gecombineerd met een WTW (Warmte-Terug-Win) ventilatie installatie. Daarnaast zal het hemelwater worden opgevangen en middels infiltratieputten in de grond worden geïnfiltreerd waardoor het rioolstelsel ontlast wordt.

Met deze transformatie zal de verouderde jaren ’59 bungalow opbloeien tot een duurzame familiewoning.

Verbouwing & uitbreiding woonhuis

Nieuw-Bergen (L)

Onze opdrachtgevers werden verliefd op het karakter en de locatie van deze ’59 bungalow in Noord-Limburg.
De woning zelf was echter gedateerd en voldeed niet meer aan de ruimtelijke en duurzame ambitie van de bewoners. Hierdoor ontstond de wens om de woning te renoveren en uit te breiden voor extra woonruimte waarbij het de nadrukkelijke wens van de opdrachtgever was dat het vooraanzicht en karakter van de bestaande woning behouden bleef.

BESTAANDE WONING

Vanwege de beperkte ruimte in de bestaande woning is ervoor gekozen om de woning te voorzien van een nieuwe geïsoleerde spouwmuur. De begane grondvloer zal worden vervangen door een geïsoleerd vloersysteem in combinatie met vloerverwarming. Verder zal het dak worden verhoogd zodat ook de verdieping bruikbaar wordt voor 2 extra (slaap)kamers.

Naast de renovatie en verduurzaming van de bestaande woning was er ook de wens om de woonruimte te vergroten en de relatie met de tuin te optimaliseren. Dit is gedaan door een nieuwe ‘vleugel’ te realiseren waarbinnen de open keuken en woonkamer volledig op de tuin georiënteerd zijn. De uitbreiding zal worden opgebouwd middels een prefab biobased houtskeletbouwsysteem en worden afgewerkt met Bamboe gevelbekleding.

De woning zal worden voorzien van een bodem warmtepomp en worden gecombineerd met een WTW (Warmte-Terug-Win) ventilatie installatie. Daarnaast zal het hemelwater worden opgevangen en middels infiltratieputten in de grond worden geïnfiltreerd waardoor het rioolstelsel ontlast wordt.

Met deze transformatie zal de verouderde jaren ’59 bungalow opbloeien tot een duurzame familiewoning.